LED Power supply

Wat is het verschil tussen lineaire voeding en schakelende voeding?

Elektronische producten worden steeds sneller bijgewerkt, in combinatie met elektronische groene belangenbehartiging, zodat elektronische producten meer aandacht besteden aan energie-efficiëntie, groene milieubescherming. Daarom is enerzijds het pakket kleiner gemaakt in de voeding van de lineaire spanningsregelaar, met een lager energieverbruik. Aan de andere kant, verhoog de ontwikkeling van schakelvoedingstechnologie om het stroomverbruik van de bron op te lossen, om de groene schakelvoedingsproducten te bereiken.

Werkingsprincipe van lineaire voeding:

Dit diagram is het werkingsprincipe van de lineaire voeding. De foutversterker in de grafiek om het feedbacksignaal vast te leggen dat wordt gebruikt om het MOSFET-poortsignaal (kristaltransistor) te regelen, door de stroom die door de transistor vloeit te regelen om de spanningsval van de aanpassingsbuis te verwerken om een stabiele spanning uit te voeren, dus dit voeding wordt ook wel lineaire voeding genoemd.

Werkingsprincipe van schakelende voeding:

Dit diagram toont:

Schakelende voeding werkingsprincipe diagram. De foutversterker in de grafiek wordt gebruikt om het feedbacksignaal op te vangen voor het regelen van het poortsignaal van MOSFET (kristaltriode) Q1 om het schakelen van Q1 te regelen. Door de schakelaar van Q1 te bereiken, werken Lo en Co energieopslag om een stabiele uitgangsspanning te garanderen. Q1 werkt in de uitschakel- of verzadigingstoestand op dit punt in de afbeelding, dus deze voeding wordt een schakelende voeding genoemd.

Lineaire voeding en schakelende voeding

De instelbuis van de lineaire voeding werkt in de versterkingstoestand. Het heeft een grote warmteontwikkeling, een laag rendement en een groot koellichaamvolume. Tegelijkertijd vereist het ook hetzelfde grote volume frequentietransformator als de lineaire voeding van meerdere uitgangsspanningsvolumes nog belangrijker zal zijn.

Schakelende voedingsregelbuis werkt in de verzadigings- / afsnijtoestand, warmteopwekking is klein, hoog rendement, groot transformatorvolume om te besparen. Maar de DC-uitgang van de schakelende voeding zal worden gesuperponeerd op de meer significante rimpel, die de uitgangszijde kan verbeteren met een spanningsregelaardiode. Bovendien zal de schakelende voeding een aanzienlijke piekpulsinterferentie genereren, dus het circuit moet worden aangesloten in serie met magnetische kralen om te verbeteren. Er zijn niet zoveel nadelen aan lineaire voeding, en de rimpel kan klein zijn.

Verschillen

Allereerst zijn het beide voedingen die binnen de nominale specificaties een stabiele spanning of stroom aan de belasting leveren. Maar ze hebben verschillende middelen om het doel te bereiken. Het aanpassingsbereik is ook niet helemaal hetzelfde.

Het werkingsprincipe van lineaire voeding is eenvoudig. Het kan zijn werkproces gelijkstellen aan een instelbare weerstand, en het deel van de spanning boven de vereiste spanning wordt omgezet in warmte wanneer het wordt tegengehouden en verbruikt. Het is alsof je een tafel van tien personen maakt als er maar een menu voor één persoon is. De lineaire stroomvoorzieningsbenadering is om negen mensen te vinden om te helpen eten. Daarom, hoe groter de step-down, hoe lager de efficiëntie, hoe groter de verspilling.

Dus de lineaire voeding is niet geschikt voor hoogspanningsverschilcircuits en kan alleen naar beneden, niet naar boven. Omdat de transistors in deze voeding in het lineaire versterkingsgebied werken in plaats van in de schakeltoestand, is de output soepel en schoon zonder harmonischen. Geen interferentie met de belasting is meer geschikt voor precisieapparatuur.

Voordelen van schakelende voeding:

Het belangrijkste voordeel van schakelende voeding is een hoog rendement, dus het is meer geschikt voor hoogspanningsverschillen en hoge vermogens. Als u ook de analogie van een banket gebruikt, wordt de hoeveelheid voedsel automatisch aangepast aan het aantal personen op het menu. Er zijn een paar mensen om de maaltijden van een paar mensen te doen, zal niet worden verspild.

De naam wordt schakelende voeding genoemd omdat de interne voedingsapparaten in de schakeltoestand werken, wat de sleutel is tot het hoge rendement. Mensen bespreken meestal hoe ze elektriciteit kunnen besparen. Sommige mensen antwoorden het meest: je hoeft het meeste niet te bewaren! Dit zou een gok- en flirtwoord zijn geweest, maar de schakelende voeding is volgens dit principe ontwikkeld. Het gebruikt afwisselend de volledige geleiding en volledige afsnijding van de twee toestanden, in tegenstelling tot de lineaire voeding als een grote weerstand op een moment van constant verbruik van “overtollig” vermogen.

De schakelende voeding heeft een magere interne weerstand tijdens geleiding en geen energieverbruik tijdens uitschakeling, dus het heeft een zeer hoog rendement. Dit circuit gebruikt verschillende tijden (dwz inschakelduur) om de aan- en uitschakeling aan te passen om extra energieoverdracht te bereiken. Vanwege deze aan/uit-frequentie van tienduizenden keren per seconde, kan de transformator in de voeding erg klein worden gemaakt, waardoor de miniaturisatie van de grootte van de voeding wordt bereikt, terwijl ook de schakelende voeding kan worden gebruikt om stap af en stap op. Het is momenteel de meest gebruikte voeding.

Nadelen van schakelende voeding

Het nadeel van schakelende voedingen is echter ook duidelijk: het grote aantal harmonischen dat wordt gegenereerd door het schakelproces van eindbuizen. Door de hoge frequentie en het complexe spectrum is het niet eenvoudig om uit te filteren. Deze interferenties kunnen worden verspreid, de draad kan ook naar de ruimte worden uitgestraald, dus de externe interferentie is ernstig en nu bijna een publiek gevaar.

Schakelende voeding heeft niet de hoofdtransformator, gelijkstroom gelijkstroom, en dan via de stroomschakelaar buis frequentieregeling step-down. Lineaire voeding is voornamelijk rechtstreeks afhankelijk van de hoofdtransformator. Het principe van de twee voedingen is als het oude soort grote en omvangrijke koperdraadlasmachine en nu een kleine en goedkope lasmachine. Tegelijkertijd moet de lineaire voeding een grote hoofdtransformator hebben om af te treden en het benodigde vermogen te bereiken. Toch levert het stroom zonder pulsen, wat het voordeel heeft dat het geschikt is voor elektronische velden zoals computervoedingen. Continue stroomtoevoer heeft geen invloed op de pulsgevoelige computer.

Het kan echter niet zeggen dat schakelende voeding verschrikkelijk is. Het vermindert drastisch de kwaliteit van de transformator en het hoge rendement van elektrische conversie, dus sommige industriële gebieden zijn zeer geschikt voor deze schakelende voedingen, zoals de IGBT-buis-tigbooglasmachine.

Natuurlijk gebruiken veel dingen nu ook de voordelen van lineaire voeding en schakelende voeding geïntegreerd in de voeding, en bijvoorbeeld krachtige computervoeding, om de efficiëntie van hogere elektrische conversie te verbeteren, met veranderende buizen, maar ook om de spanning en stroomuitgang te stabiliseren, maar ook met het gebruik van transformatoren en condensatoren.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

发表回复

您的电子邮箱地址不会被公开。 必填项已用*标注

2 × 2 =

More than 400+ different power supply variable.

5V power supply is widely used in LED display and some other conditions.

24V Applicance Soluction

 
 

 

 

400w power supply is a great choice for use in lights. It can provide enough power for all of your needs, and it is also very reliable.

Waterproof power supplies are available in a variety of sizes and styles, so you can choose one that best suits your needs.

New Product

Social Media

New Post

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

No spam, notifications only about new products, updates.

Categories

en English
X

The Newest & Hottest Products In 2022

All your answers are in SANPU’s monthly report, 2022

We picked up the most popular items from 1,000+ items of our clients, to help you find the wining product.

Ask For A Quick Quote

We will contact you within 1 working day, please pay attention to the email with the suffix “@smpspower.com”.