İster LED armatürünüzü kuruyor, ister mevcut bir kurumu onarıyor veya güçlendiriyor, ister yeni bir armatür alıyor olun, LED’leriniz için doğru güç kaynağını bulmanız gerekir. LED’lerinizin doğru şekilde çalışmasını sağlamak için sabit akımlı bir LED sürücüsüne ve sabit akımlı bir güç kaynağı kombinasyonuna ihtiyacınız olacak. LED gücünüzü mevcut bir prize takmak istiyorsanız, bina kodlarını ihlal etme konusunda endişelenmenize gerek yok.
LED güç kaynağı
Burada, gerekli çıkış gücünü nasıl hesaplayacağınızı ve doğru LED transformatörü nasıl seçeceğinizi göstereceğiz. Buna ek olarak, LED transformatörleri seçerken önemli olan diğer bazı kriterleri de biliyorsunuz. Giriş voltajını bilmek ve ürünün gereksinimlerini karşıladığından emin olmak önemlidir.
Çoğu ışık kaynağında olduğu gibi, LED spotların güç tüketimi watt (W) olarak belirtilir. Bunu ambalajda veya ışık kaynağının üzerinde yazılı olarak bulabilirsiniz. Watt’ı metre, şerit uzunluğu ve çalıştırdığınız şeritle çarparak genel kuralı hesaplarsınız.
Mevcut düzenlemelere ek olarak, LED şeritlerini metre başına daha fazla LED ile çalıştırabilir. Yine de, bir LED metrenin en yüksek gücünü elde etmek için bağlı şeritlerin toplam uzunluğu sınırlandırılmalıdır. 48 watt metreye sahip bir LED için 60 watt’lık tek bir hat ile maksimum 10 metre, 96 watt metre için ise sadece 5 metre koşmanız önerilir. Sürücü devresini en üst düzeye çıkarmak için çok fazla şerit kullanırsanız, LED şeritlerinizin ömrü yarıya inecektir.
85M LED şerit için güç tüketimi 14W / m’dir, bu nedenle 119 watt sağlayan bir LED güç kaynağına (LED sürücüsü olarak adlandırılır) ihtiyacınız vardır. Aynı 24V kablo için, bu, daha ince bir hat ve yukarıda gördüğünüz gibi 4.5A amper yerine 3A ve yükü kaldırabilecek bir güç kaynağınız olduğundan emin olmak için biraz daha üstte kullanmanız gerektiği anlamına gelir. koşuyor olacak. Bu, 60 LED / m2’lik bir analog RGB şeridinin maksimum 12W / 5M (60W x 5 amper) güç tüketeceği anlamına gelir.
24v güç kaynağı LED şerit bakır
Güç kaynağına bağlamadan önce hangi uzunlukta açabileceğinizi öğrenmek için yanan LED şeridin özelliklerini kontrol edin. Bir LED şeridi için giriş voltajı 12 V’tur. Bu nedenle, LED açıkken, güç kaynağı için LED tarafından 12V DC kullanılır. Bir LED şeridin çalışma voltajı, güç kaynaklarının AC tarafını mı yoksa DC tarafını mı karartmak istediğinize bağlıdır.
LED ışıklarınız için yeterli bir watt değeri belirledikten sonra, ne tür bir güç kaynağı kullanacağınızı düşünmelisiniz. Önerilen LED güç kaynakları için son sütuna bakın.
24V AC’den DC’ye Standart LED Güç Kaynağı PS Modeli 24V AC’den DC’ye Ultra İnce LED Güç Kaynakları LRS Modeli olarak CPS 24 Volt Yeni İnce LED Güç Kaynakları CL Modeli 24 Volt İnce LED Güç Kaynakları NL Modeli 24V Şerit İnce Alüminyum LED Güç Kaynağı NL Modeli 24 Volt Plastik – Tek Çıkışlı LED Güç Kaynakları PC IP44 Modeli 24VDC Alüminyum Yağmur Geçirmez LED Güç Kaynağı FXX Modeli 24VDC Alüminyum Kutu Yağmur Geçirmez LED Güç Kaynağı FX Modeli 24V Plastik Su Geçirmez LED Güç Kaynağı LP Modeli
LED aydınlatma ürünlerimiz son derece özelleştirilebilir ve çeşitli boyutlarda gelir, bu nedenle güç, projeniz için kullandığınız LED şerit ışıklarının uzunluğuna ve türüne bağlıdır. Bu kategori, yüksek güçlü 1.2V güç kaynaklarını ve su geçirmez güç kaynaklarını içerir. 12v LED şerit ışığın nasıl kullanılacağını ve uygun bir güç kaynağının nasıl seçileceğini açıklıyoruz.
LED şerit ışıklar, kurulum ve kurulum söz konusu olduğunda geleneksel ampuller kadar basit değildir. 120V LED lambaların yanı sıra daha düşük voltajlarda çalışan çeşitli LED spot, spot ve diğer ışık kaynakları bulunmaktadır. 150W, 200W, 350W ve 600W yüksek güç kaynakları, LED şerit ışıklarının orta ila büyük kurulumlarıdır.
12v led şerit ışıklar
Çoğu LED şerit, 12V veya 24V olarak etiketlenmiştir. Şimdi LED şeritlerine uyması için voltaj ve güç kaynağı özelliklerini kontrol edin. 24V DC LED şeridiniz varsa ve 120V ev LED güç kaynağı seçmek istiyorsanız, 12.4V – 24V çıkış girişi olmalıdır. LED şeritler DC’den daha düşük bir voltajda çalıştıkları için, bulunduğunuz yere ve kullandığınız voltaj sinyaline bağlı olarak AC gücünü 120V ile 240V arasında dönüştürmek için bir güç kaynağına ihtiyaç duyarlar.
Bağlantı yolu
LED şerit için paralel bağlantı güç kaynağı seri bağlantı
Adaptörü bir ucunda doğrudan duvar kaynağına bağlamak ve LED şeridi hiç kullanmadan açmak mümkündür. Ancak, LED şeridinizi birden çok segmentte ışıklara bölmeyi düşünüyorsanız, her LED şeridi iki çıplak kabloyla (siyah ve kırmızı) gelir.
Güç kaynağının ömrünü en üst düzeye çıkarmak ve onu serin tutmak ve aşırı ısınmayı önlemek için nominal gücün en az %80’ini kullandığınızdan emin olun. Güç kaynaklarının ve transformatörlerin alçak gerilim şebekesine değil, yüksek gerilim şebekesine bağlı olduğunu unutmayın. Örneğin, transformatörü kuru bir yere yerleştirerek ve bir güç kutusu kullanarak transformatörleri sudan koruyabilirsiniz, ancak su geçirmez olmayan bir güç kaynağı seçerseniz yine de sorun olur.