Hoe sluit je meerdere LED-strips aan op één voeding?

Meerdere LED-strips aangesloten op één voedingsmethode. Twee dimbare witte LED-strips worden achter elkaar gemonteerd en via een controller op één voeding aangesloten. De voeding wordt verzorgd via twee voedingspunten. Het is geïnstalleerd omdat de spanningsval van te lange strips het achterste deel van de strip minder helder maakt dan het voorste deel. Vanwege het spanningsverlies is de maximale afstand waarover de 12V-striplamp kan worden gebruikt 5 meter wanneer deze aan één kant van stroom wordt voorzien. De 24V-versie kan 16,4ft (5 m) of 32,8ft (10 m) zijn, afhankelijk van het wattage per lengte-eenheid. De lengte van de strip is gerelateerd aan de spanning, stroom en wattage.

Controleer de lay-out van de installatieconfiguratie.

Hoe installeer je de LED strip in een installatie met 16,4ft (5 m) en 32,8ft (10 m) strips. Controleer de opstelling of lay-out van de constructie volgens de regel van 16,4 ft of 32,8 ft wanneer ze vanaf één kant wordt gevoed, de staten dat een lichtbalk van 12 V of 24 V niet langer dan 16,4 ft of 32,8 ft continu kan werken. Voorbij dit punt zal de lichtbalk last hebben van verminderde helderheid van de lichtemitterende diode en stroomoverbelasting op de lichtbalk.

Het LED-voedingssnoer verlengen

Voor indirecte verlichtingsprojecten binnenshuis is het echter vaak nodig lichtbalken te installeren die langer zijn dan 16,4 ft of 32,8 ft. Bijvoorbeeld, een kamer van 4,5 m x 4,5 m heeft een omtrek van 18 m. Hoe stel ik ledstrips in voor deze kamer? Veel praktische draadlay-outmethoden kunnen dit probleem oplossen. Een standaard installatiemethode gebruikt de hoek van de kamer als voedingspunt, ofwel door een extra stroombron te installeren of door het netsnoer van de bestaande stroombron te verlengen. Waarom de hoek van de kamer gebruiken? Omdat LED-strips in de meeste gevallen niet uit zichzelf 90 graden kunnen draaien in de hoek van de kamer en moeten worden gesneden en verbonden door te solderen of met behulp van soldeerloze LED-connectoren.

RGB LED-stripverlichting stap 2 - LED-stripverlichting solderenRGB LED-stripverlichting stap 3 - LED-stripverlichting solderen
solderen led strip
led strip connectoren

Spanningsdaling

De meest voorkomende lichtstrips werken op een constante spanning. Van het begin tot het einde is er een spanningsval over de strip die zich ophoopt langs de strip. De lichtbalk werkt naar behoren totdat de spanningsval wordt opgeteld bij een drempelwaarde. Voorbij de drempel daalt het helderheidsniveau van de LED zo veel dat het blote oog het niet kan detecteren. Hoe langer de strip, hoe groter de spanningsval. LED-strips met apparaten met constante stroom lossen het spanningsverlies tot op zekere hoogte op. Constante stroomapparaten zorgen voor een continue stroom voor de LED’s langs de strip, dus de lengte van het lint kan 10 m of 20 m zijn. Het type striplicht wordt een stroomgestuurde striplicht of een constante stroomstriplicht genoemd. Maar zelfs dit type lichtstrip kan een bepaalde bedrijfslengte niet overschrijden vanwege de volgende factoren.

Huidige overbelasting

Omdat LED-strips op een parallelle schakeling werken, hoopt zich stroom op langs de strip. Een segment is een afschuifbare eenheid. Flexible Printed Circuit Board (FPC)-kaarten zijn ontworpen voor maximale stroom. Als de strip te lang is (te veel functies), zal de som van de stromen de stroomlimiet overschrijden die de FPC-kaart aankan, wat resulteert in stroomoverbelasting. Het stroomoverschot veroorzaakt overmatige verwarming van de weerstand, waardoor de LED-strip beschadigd raakt. Daarom is het belangrijk om 12V striplampen te maken met een lengte van 16.4ft (5m).

Veilig omgaan met stroom

Onze stroomgestuurde striplampen zijn ook zo ontworpen dat ze lang genoeg zijn om ervoor te zorgen dat de strips de stroom veilig aankunnen. De verkochte haspels hebben de maximale lengte die kan worden geïnstalleerd voor continu gebruik. Als u langer dan beperkt wilt installeren, heeft u extra voedingspunten nodig. Daarom raden we aan om stroom te leveren voor elke 5 meter lange 12V-strip die continu is geïnstalleerd. Anders zal de overmatige stroom de geleiders op de strip nadelig beïnvloeden.

LED-voeding aansluiten op LED-striplicht

De LED-strip bestaat uit tientallen in serie geschakelde lichtemitterende halfgeleiderdiodes en vervolgens in serie gezet in verschillende kleine stroombeperkende weerstanden, verzegeld in dezelfde vorm als de gloeilampenstrip in de plastic stripbasis. De LED-strip heeft de voordelen van een lange levensduur, energiebesparing, milieubescherming, kleurrijk, lage warmteontwikkeling, enz., Wordt gebruikt in verschillende productie- en energiegebieden en is een opkomende manier van verlichting geworden.

LED-strip, omdat de standaard lengte van de laadeenheid 2 meter is, dus de installatie of het onderhoud vervangen. Noodzaak om eerst volgens de vereiste grootte voor de “basis”, en dan op zoek naar het dichtstbijzijnde punt op het licht van de “eenheid identificatie”, de ochtend met “schaar” gedrukt op de grafische plaats om te onderscheppen. Als u willekeurig snijdt, snijdt u vanwege de verkeerde locatie het bijbehorende eenheidscircuit aan het einde van de strip af, waardoor het deel van het onderbroken circuit niet kan werken. Het fenomeen van het einde van de sectie licht niet op. Het resulteert in decoratieve verminking.

De gelijkstroomvoeding neemt hoofdzakelijk een LED strip in de voeding. De LED strip voeding moet onder gemiddelde normen plus een speciale gelijkrichter voor de LED strip, en door de gelijkrichter binnen een “brug stack” zal worden gelijkgericht tot ongeveer 220V DC spanning, en dan de toegang tot de LED strip laat het werken. Hoewel de LED-strip die direct op het AC-net is aangesloten ook gaat branden, is de LED-buis in het lint een eenrichtingsgeleiding. Alleen in de AC-spanningsgolfvorm van een bepaalde halve cyclus komt overeen met het “polariteit” geleidende werk, en zal dus een meer voor de hand liggend flikkeringsgevoel produceren, zodat de LED meer DC-spanning stript.

Als de LED-strip composiet is en de controller-driver nodig is, dan moet het type controller een bepaald type “LED-stripcontroller” zijn. Vertrouw vervolgens op de controller in de eenrichtingsthyristor en andere circuitcomponenten die de gelijkstroomspanning uitvoeren om te bewegen.

Opmerking: Als gevolg van schade aan de controller, dringend te vervangen, zoals het negeren van dit punt en willekeurige keuze van de controller, zal het effect van variatie veroorzaken. De “juiste” optie is om het beste lichteffect te herstellen.

Sluit de LED-strip aan op een LED-adapter

FAQ

LED-strip parallelle aansluiting

De lichtbalk is een combinatie van serie en serie, onderverdeeld in drie series en zes series. Het vermogen is afhankelijk van de specificaties van de lichtkralen, over het algemeen ongeveer 3,3V. Vanwege de stroombegrenzende weerstand die tussen de stippen in strings is toegevoegd, wordt de lichtbalk routinematig uitgerust met een 12V constante spanningsvoeding (3 sets lichtbalken) en 24V constante spanningsvoeding (6 sets lichtbalken). Het vermogen wordt berekend aan de hand van de lengte van de lichtbalk en de specificaties van de lichtkralen.

Twee LED-strips in serie en parallel geschakeld?

De algemene spanning van de lichtbalk is drie series 12V, er zijn ook 24V en 48V, afhankelijk van het uitgangsvermogen van uw drive is hoeveel V. De luslijn speelt de rol van het circuit

Moet correct worden aangesloten op de positieve en negatieve polen van de LED-kralen; de puntjes kunnen oplichten. Serieschakeling is het aansluiten van alle lampralen op de positieve klem van één die is aangesloten op de negatieve klem. Een parallelle verbinding verbindt alle positieve klemmen van de lampkralen die in een verbindingslijn worden gebruikt. Alle negatieve klemmen worden verbonden met een andere verbindingslijn. Kies in het algemeen bij hoge voedingsspanning en lage stroom voor een serieschakeling. Parallelle aansluiting is alleen geschikt voor lithium- of 4V batterijgevoede LED-lampen. Er zijn ook serie- en parallelle verbindingen, zoals een 12V voedingscircuit, meestal 3 of 4 LED’s voor een groep serieverbindingen, en dan parallel met meerdere groepen.

Hoe LED Strips in “serie” te verbinden

LED Strips serie aansluiting

Hoe LED strips parallel te schakelen

LED Strips parallelschakeling

Hoe sluit je de LED lichtgevende woordlijn aan? Parallel of serieschakeling?

Op maat gemaakte lichtgevende letters die binnenin de LED-module worden geïnstalleerd. De voeding is DC12V. De fabrikant heeft je de LED-regenbestendige voeding gestuurd, die ook 12V moet zijn. Het is een gelijkstroomvoeding; de bedrading verdeelt zich in positief en negatief. Vraag de fabrikant beter om de tweekleurige lijn van de lichtgevende letters waarin de kleurlijn positief is, weg te laten.

Hoe LED’s parallel aan te sluiten?

LED’s hebben positieve en negatieve polen. Positief aangesloten, dan negatief aangesloten. Als u geen onderscheid kunt maken tussen positief en negatief: LED wordt teruggekocht wanneer de pin lang en kort is, lang en lang aangesloten, snel en snel aangesloten.

Hoe LED-strips aan te sluiten

Laagspannings-zachte strips moeten de twee uiteinden van de lijn verbinden, stijve strips moeten de hoek omslaan om verbinding te maken met de bar, en hoogspanningsstrips moeten dan in het midden worden vastgemaakt. Tip: de laagspanningsstrip kan beter parallel worden geschakeld. De serieschakeling is te lang en veroorzaakt gemakkelijk spanningsverlies, wat resulteert in ongelijke helderheid van de strip.

LED Strip verlichting Installatie met controller

éénkleurige LED-stripverlichting installeren met LED-dimmers
RGB LED strip aansluiten op stroomvoorziening met RGB controllers

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Ena Leung

Ena Leung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ten − ten =

On Key

Related Posts

What is a Dimmable LED Driver?

Dimmable LED drivers allow you to adjust the brightness of a light fixture by changing the current or voltage. This increases the life expectancy of

en English
X

The Newest & Hottest Products In 2022

All your answers are in SANPU’s monthly report, 2022

We picked up the most popular items from 1,000+ items of our clients, to help you find the wining product.

Ask For A Quick Quote

We will contact you within 1 working day, please pay attention to the email with the suffix “@smpspower.com”.