LED Power supply

5V güç kaynağı çıkışı olmamasının nedenleri nelerdir?

5V güç kaynakları nispeten karmaşık genel devrelerdir. Birçok yerdeki problemler voltaj çıkışına neden olmaz. Örneğin: sigorta bozuk, doğrultucu diyot hasarı, salınım devresi çalışmıyor, çıkış güç tüpü yanmış, yüksek frekanslı trafo hasarı, yüksek frekanslı çıkış doğrultucu yanmış vb.

İlk olarak, güç kaynağı sigortasının hasar görüp görmediğini kontrol edin.

Sigorta hasarlıysa, değiştirmek için acele etmeye gerek yoktur. Öncelikle güç kaynağında kısa devre olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Yöntem: Sigortanın (ilk testi) arkasındaki AC tarafını test etmek için multimetrenin direnç bloğunu kullanın. Ortalama direnci onlarca kilohm’den fazla olmalıdır. Direnç sıfır ise, güç kaynağının AC tarafında kısa devre olduğu anlamına gelir. Ayrıca, güç kaynağı AC filtre kapasitörünün hasar görüp görmediğini kontrol etmeye de odaklanmalıyız. Aynı zamanda basınca duyarlı bir direnç varsa direnci de kontrol etmelisiniz.

İkincisi, dört doğrultucu diyot güç kaynağının tespiti

Yukarıdaki test sonuçları normalse, güç kaynağının dört doğrultucu diyotunu test etmeliyiz. Normal durumda, diyotun ileri direnci bir miktar k’dir (bir multimetre × 1k blok testi kullanılarak), ters direnç sonsuza yakındır. Test sonuçları anormal çıkıyor. Değiştirilmeleri gerekiyor. Sırada, yapılacak bir sonraki şey, bu parçanın güç kaynağı DC direncini test etmektir (Üçüncü test). Ortalama direnci de k sayısındadır. Sıfıra direnç varsa, kısa devre olan bir DC tarafı var demektir.

DC tarafında kısa devre olmasının birçok nedeni vardır. Filtre, kapasitör kısa devre hasarı, güç kaynağı salınım tüpü hasarı, salınım entegre bloğu ve çevresel devre parçası hasarı gibi. Bunların hepsi DC tarafında kısa devreye neden olabilir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, güç kaynağı salınım borusunu değiştirmeden önce salınım bloğunun ve çevre devrelerinin normal olduğundan emin olmanız gerektiğidir. Aksi takdirde, güç kaynağı tüpüne tekrar zarar verir.

Üçüncüsü, salınım kontrol devresi, bir örnekleme geri besleme devresi ve yük

Anahtarlamalı güç kaynağının yukarıdaki sorunları hariç tutulduktan sonra, arızaların çoğu salınım kontrol devresinde, örnekleme geri besleme devresinde veya yükte mevcuttur.

Dördüncüsü, salınım entegre blok güç kaynağı devresi

Bu noktada öncelikle salınım bloğunun güç kaynağı devresinin normal olup olmadığını kontrol etmeliyiz (dördüncü test) ve ortalama voltajı 10V civarında olmalıdır. Hatırlatma. Test voltajı, güç açık koşulları altında gerçekleştirileceğinden. Ve güç kaynağı panosunda yüksek voltajlı şehir elektriği var. Kişisel güvenliğe özellikle dikkat etmeniz gerekiyor, güç kaynağının herhangi bir kısmına doğrudan dokunmaya çalışmayın.

Bu noktada voltaj yoksa veya çok düşük voltaj varsa öncelikle buck direncin hasar görüp görmediğini kontrol edin; ikinci olarak, salınım entegre bloğunun ve harici güç kaynağı devresinin düzenli olup olmadığını kontrol edin. Çevresel devrede herhangi bir arıza bulunmazsa, entegre bloğun değiştirilmesi önerilir. Tabii ki, bazen güç kaynağı korumasının neden olduğu kısa yük devresi nedeniyle güç kaynağı standart çıkış voltajı olamaz.

Beş, Çıkış voltajının normal olup olmadığını kontrol edin

Çıkış voltajının standart olup olmadığını kontrol etmek için bu güç kaynağının çıkış hattını çıkarmamız yeterlidir (test noktası beş). Arıza yerini belirleyebilirsiniz. Önceki sorun giderme işleminden sonra, sonuncusu geri besleme devresi parçasını da kontrol etmelidir. Genel olarak konuşursak, hatanın bu kısmı özellikle dikkat çekmek için fotokuplör ve amplifikatör devresine odaklanır.

5v anahtarlamalı güç kaynağı standart bakım yöntemleri

300V üzerindeki büyük filtre kapasitörünü, doğrultucu köprüsünü, diyotu ve anahtarlama tüpünü kontrol edin.

Sigorta esas olarak yandı. Büyük filtre kondansatörü, doğrultucu köprüsü, diyotlar, anahtarlama tüpleri ve diğer parçalardaki 300V’u kontrol edin. Parazit önleyici devre sorunları da sigorta yanmasına neden olabilir, siyah. Anahtar borusunun arızalanması nedeniyle sigortanın yandığını not etmek önemlidir. Genellikle mevcut algılama direncini ve güç kontrol çipini de yakar. Negatif bir sıcaklık katsayılı termistörün sigorta ile birlikte üflenmesi de kolaydır.

Güç kontrol çipinin başlangıç pimini ölçün

Çıkış yok, sigorta normalde çıkış yok, anahtarlama güç kaynağının çalışmadığı veya koruma durumuna girdiği anlamına gelir. Öncelikle güç kaynağı kontrol çipinin start pininde start voltajı olup olmadığını ölçmeliyiz. Başlatma voltajı yoksa veya başlatma voltajı çok düşükse, çalıştırma direncini kontrol edin ve kaçak olup olmadığına dair ayağın harici bileşenlerini çalıştırın. Bu noktada, güç kontrol çipi standart ise, yukarıdaki kontroller arızayı hızlı bir şekilde bulabilir. Başlatma voltajı varsa, güç verildiği anda yüksek, düşük seviyeli bir atlama olup olmadığını kontrol çipinin çıkışını ölçün. Herhangi bir değişiklik olmazsa kontrol çipi berbattır, çevresel salınım devresi bileşenlerinde veya koruma devrelerinde sorun vardır. Önce kontrol çipini değiştirebilir ve ardından çevre parçalarını kontrol edebilir. Bir değişiklik varsa, genel olarak konuşursak, anahtar borusu bozulur veya hasar görür.

gerilim örnekleme ve gerilim kontrol devresi

Çıkış voltajı, ancak çıkış voltajı çok yüksek. Bu arıza genellikle regüle edilmiş örnekleme ve voltaj kontrol devresinden kaynaklanır. DC çıkışında, örnekleme direnci, TL431 gibi hata örnekleme yükselticisi, optokuplör, güç kontrol çipi ve diğer devreler birlikte kapalı bir kontrol döngüsü oluşturur; sorunlardan herhangi biri daha yüksek bir çıkış voltajına yol açacaktır.

çıkış voltajı çok düşük

Voltaj regülatörüne ek olarak kontrol devresi çıkış voltajının altına düşmesine neden olacaktır. Düşük çıkış voltajına da neden olabilecek aşağıdaki nedenlerden bazıları da vardır.

a. Anahtarlamalı güç kaynağı yükünde kısa devre hatası var (özellikle DC/DC dönüştürücü kısa devresi veya düşük performans, vb.). Bu noktada, anahtarlamalı güç kaynağı devresinin mi yoksa yük devresinin mi arızalı olduğunu ayırt etmek için anahtarlamalı güç kaynağı devresinin tüm yüklerini ayırmalısınız. Bağlantısı kesilen yük devresinin voltaj çıkışı ortalama ise, yükün çok ağır olduğu anlamına gelir; veya yine de normal değil, anahtarlamalı güç kaynağı devresinin arızalı olduğu anlamına gelir.

b.çıkış voltajı terminali doğrultucu diyot, filtre kapasitör arızası vb., ikame yöntemiyle değerlendirilebilir.

c.Anahtarlama tüpünün performansı düşer, bu da kaçınılmaz olarak anahtarlama tüpünün genellikle iletken olmamasına yol açar, böylece güç kaynağının iç direnci artar, yük kapasitesi azalır.

d.Kötü anahtarlama transformatörü sadece çıkış voltajının düşmesine neden olmakla kalmaz, aynı zamanda anahtarlama tüpünün yetersiz uyarılmasına neden olur ve böylece anahtarlama tüpüne tekrar tekrar zarar verir.

e.300V filtre kondansatörü bozulmuş, bu da yük kapasitesi ile yetersiz güç kaynağına neden oluyor. Çıkış voltajına bağlı bir yük düşecektir.

Yukarıdakiler 5V LED güç kaynağı, çıkış yok ve bazı standart onarım yöntemleri ile ilgilidir. Umarım size yardımcı olabilir!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

发表回复

您的电子邮箱地址不会被公开。 必填项已用*标注

17 − 12 =

More than 400+ different power supply variable.

5V power supply is widely used in LED display and some other conditions.

24V Applicance Soluction

 
 

 

 

400w power supply is a great choice for use in lights. It can provide enough power for all of your needs, and it is also very reliable.

Waterproof power supplies are available in a variety of sizes and styles, so you can choose one that best suits your needs.

New Product

Social Media

New Post

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

No spam, notifications only about new products, updates.

Categories

en English
X

The Newest & Hottest Products In 2022

All your answers are in SANPU’s monthly report, 2022

We picked up the most popular items from 1,000+ items of our clients, to help you find the wining product.

Ask For A Quick Quote

We will contact you within 1 working day, please pay attention to the email with the suffix “@smpspower.com”.